S A H A B A T

Qaza' Adalah Haram

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
Ada tak kawan-kawan kita yang buat style rambut macam ni taak ? Kalau tak cukup berani untuk tegur secara direct , share jaa gambar nie dekat wall facebook kaa , letak kaa dekat blog atau dekat mane mane yang kawan kawan kita boleh nampak . Supaya mereka akan terpandang dan insaf . Kita jangan cepat menghukum mereka itu kafir , sebab kita hanya manusia biasa yang tiada hak untuk menghukum manusia itu sendiri , tapi anggaplah mereka tidak tahu dan ianya menjadi tugas kita untuk memberitahu mereka. :) "samapaikan lhaa ilmu walaupon sepotong ayat" :)  


"Sesungguhnya Rasulullah SAW menegah daripada melakukan QAZA' (mencukur sebahagian daripada rambut kepala)" - HR Bukhari dan Muslim

4 comments:

Alyn Roslan said...

owh, macam ni la Qaza ya..selalu jugak tengok budak2 laki buat macam ni, tapi tak tahu diorang panggil apa..

shar90 said...

ooo... tatu rmbut ni haram ea?
bru tau... huhuu
nasib baik xpernh wat x)

Remy hazza said...

memang tak elok buat pun.....buat lelaki ataupun perempuan..apatah lagi kalau perempuan yg buat..... sebab tunjuk rambut pun dah haram......

kay_are said...

aku buat macam tu? memang kne pancung dengan mak aku r jawab nye.. =P

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke