S A H A B A T

Netball Dan Katak

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
Netball ? ini lah sukan yang ain taa boleh nak berpisah dari sekolah rendah sampai lah sekarang . Dah macam laki bini dah kiteorang nie . Mase sekolah rendah dulu main sebab cikgu suruh , kemain taa suke lagii kene bersukan bagai nie , haha . Bile dah tujuhpulohenam kali main sukan nie , tibetibe jatuhh cinta dengan dia . Dari umur ain sembilan tahun sampai lhaa tujuhbelas tahun ain main netball . Sanggup ponteng sekolah semata-mata nak main netball punya pasal . haha . Kemain ekseted lagi jumpe bola sampai taa ingat belajar .

Ingat kan dah sampai negare orang dahh kena berpisah dengan netball , taa boleh main dah , kene tengok budak medik main je lhaa lepas nie , tapi alangkah seronok tahap berok kene cili bila Bakan Perak buat "Program Mesra 13" ade pulaa dorang selit kan netball kat situ ! yaayy , mula mula ain tengok tentetif pragram , macam bosan jaa , lastlat tengok dekat hari rabu ade netball ! mind set teruss nakk ponteng kelas hari rabu tue . haha . kejam taa kat situ . hissh . tengokk yang ainn kotak kan wrne kuning tuee macam macam sukan dorang buat .

Sebenarnya ain bukan nak cerita pasal program tue , ain nak cerita pasal perlawanan netball semalam (RABU) , semalam hari pertama ain main balik netball lepas 3 tahun taa main netball , okea , penat+semput+sakit dade semua ade dekat ain . packge teruih ain dapat . Sebelum main memang lah warm up dulu , masalahnya ain taa buat pon . Orang lari keliling padang ain lari keliling kawasan "D" , last lastt sakit dade , padan mukee ! hee ~ , ingt kan sekejap jaa sakit sakit macam tuee , tape lhaa , abaikan sakit tue sebab tak nak manje kan sangat sakit tue . nanti lagii gedik .

Tepat jam 2 petang , semua orang siap siap nak balikk rumah masing masing , ain pon dengan muke bahagia pk balik nie nakk tidur , ituu jaa ade dalam kepale ain , hehe *kuat tidur* . Ain sampai rumah dalam 2.30 macam tuee lhaa , sampai jaa rumah solatsolat teruih naik katil , Booomm ~ tiduurrr ! lame betoii ain tiduurr , bangun jaa , Ya Allah , sakit nye pinggang ain :( , memang langsung taa, boleh nak bangun , dah lhaa belom solat lagii , sakit pinggang hanya allah jea taw , dari pinggang ke bawah memang sakit sangat sangat .

Bila fikir fikir balik , nie kes taa panas badan dulu sebelum main neball nie . Lepas tuu , taa reti nak rehat ! dapat main netball semua game Ain belasah main ! :( , hari rabu dah ponteng kelas , khamis pon terpakse ponteng kelas sebab taa larat sangat nak bangun pergi kelas . Menyesal main netball hari rabu tuee . Taa pasal ja dua kelas taa dapat masok :( ! dah laah ahad nie exam , memang menepuh maut ain nie . haishh . nasib kaw laah ain . 
Mase game nie , ade 5 pasukan . Kuning , biru , ungu , hijau dengan merah . Setiap pasukan ade moskt sndri , hijau-KATAK , Biru - bluehippo , Ungu-Teletubis , merah-Goku , kuning-B ! Dalam banyak banyak pasukan , semestinya ain paling suka hijau !! alahaii comell nyee mukee mskt dorang . Dari korang geli geleman dengan binatang yang satu nie , teruihh jatuh cinta dekat dia . Comel kan kan ? haa , cerita pasal katak , kakak ain marah betol sebab ain minat sangat main dengan katak . Mase sekolah dulu ain pernah kene kan dia dengan stokin . Ain letak sabun basuh dalam stokin sekolah ain , ain bagi dekat dia , kemain dea menangis teresak esak takod punye pasal . hahaha . dia ingt kan ain letak katak dalam stokin tuu . haha .

Kalau nak cerita pasal katak memang kalah laah karangan budak STPM kan , len kali lhaa pulak cerita betape jahatnya ain kene kan mereke mereke yang sangat geli dengan binatang nie . Dari dekat rumah , kat sekolah sampai kan mase berkelah pon ain kacau orang dengan katak . alahaai , Kataak katak ! hee ~

p/s : korang suke binatang ape ? meh share sebijik dua !

10 comments:

kopi pasta said...

mohon pasukan hg menang...jangan malukan kerajaan katak, okayy!

go go go hijauuu!

hazwan hairy said...

hijau is my life..eh! haha

faiq said...

slalunye body kite klo dulu da pndai main satu game...dah bertahun tahun balik, apabila kite men game tu semula, sng je kite men..mcm ade memori je body kite tntg skill satu game..cume stamina tu je yg xde

kay_are said...

aku pun suke main netball gak.. eh.. =P boleh tahan gak r ko nye ngelat takat lari kat kawasan d tu je kan.. aku pun geli dengan katak ni weh.. tapi time bio berani lak aku main2 ngan katak tu.. pelik..

baby comel said...

tak reti main netball sgt. tapi bola tampar is my favorite. suka giler main volleyball tau =)
katak? alamak, larikkkk :p

nini said...

dah lama tak main netbal...
kiutnya suka katak...katak tu comel, tapi kalau katak hidup tu...cam geli jer...hehe

Farina Hunny said...

huhu Ina tak pandai pun netball :'D

Remy hazza said...

remy pun pernah join netball..kat opis remy ada team netball lelaki....setiap tahun ada pertandingan.....

Ain Norainsyah said...

akak tak penah main betball, besball, bla3ball and so on sebab cikgu tak pilih akak bcoz akak kecik..huu

katak? geli tu biasalah. Tapi lagi geli dengan cicak. akak selalu jugak tangkap katak. he

inche hlovate said...

mesti la sya suka kucing hihi

eh kakak awak sama mcm kakak sya yg no.2..tkut katak haha

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke