S A H A B A T

Netball Dan Katak

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
Netball ? ini lah sukan yang ain taa boleh nak berpisah dari sekolah rendah sampai lah sekarang . Dah macam laki bini dah kiteorang nie . Mase sekolah rendah dulu main sebab cikgu suruh , kemain taa suke lagii kene bersukan bagai nie , haha . Bile dah tujuhpulohenam kali main sukan nie , tibetibe jatuhh cinta dengan dia . Dari umur ain sembilan tahun sampai lhaa tujuhbelas tahun ain main netball . Sanggup ponteng sekolah semata-mata nak main netball punya pasal . haha . Kemain ekseted lagi jumpe bola sampai taa ingat belajar .

Ingat kan dah sampai negare orang dahh kena berpisah dengan netball , taa boleh main dah , kene tengok budak medik main je lhaa lepas nie , tapi alangkah seronok tahap berok kene cili bila Bakan Perak buat "Program Mesra 13" ade pulaa dorang selit kan netball kat situ ! yaayy , mula mula ain tengok tentetif pragram , macam bosan jaa , lastlat tengok dekat hari rabu ade netball ! mind set teruss nakk ponteng kelas hari rabu tue . haha . kejam taa kat situ . hissh . tengokk yang ainn kotak kan wrne kuning tuee macam macam sukan dorang buat .

Sebenarnya ain bukan nak cerita pasal program tue , ain nak cerita pasal perlawanan netball semalam (RABU) , semalam hari pertama ain main balik netball lepas 3 tahun taa main netball , okea , penat+semput+sakit dade semua ade dekat ain . packge teruih ain dapat . Sebelum main memang lah warm up dulu , masalahnya ain taa buat pon . Orang lari keliling padang ain lari keliling kawasan "D" , last lastt sakit dade , padan mukee ! hee ~ , ingt kan sekejap jaa sakit sakit macam tuee , tape lhaa , abaikan sakit tue sebab tak nak manje kan sangat sakit tue . nanti lagii gedik .

Tepat jam 2 petang , semua orang siap siap nak balikk rumah masing masing , ain pon dengan muke bahagia pk balik nie nakk tidur , ituu jaa ade dalam kepale ain , hehe *kuat tidur* . Ain sampai rumah dalam 2.30 macam tuee lhaa , sampai jaa rumah solatsolat teruih naik katil , Booomm ~ tiduurrr ! lame betoii ain tiduurr , bangun jaa , Ya Allah , sakit nye pinggang ain :( , memang langsung taa, boleh nak bangun , dah lhaa belom solat lagii , sakit pinggang hanya allah jea taw , dari pinggang ke bawah memang sakit sangat sangat .

Bila fikir fikir balik , nie kes taa panas badan dulu sebelum main neball nie . Lepas tuu , taa reti nak rehat ! dapat main netball semua game Ain belasah main ! :( , hari rabu dah ponteng kelas , khamis pon terpakse ponteng kelas sebab taa larat sangat nak bangun pergi kelas . Menyesal main netball hari rabu tuee . Taa pasal ja dua kelas taa dapat masok :( ! dah laah ahad nie exam , memang menepuh maut ain nie . haishh . nasib kaw laah ain . 
Mase game nie , ade 5 pasukan . Kuning , biru , ungu , hijau dengan merah . Setiap pasukan ade moskt sndri , hijau-KATAK , Biru - bluehippo , Ungu-Teletubis , merah-Goku , kuning-B ! Dalam banyak banyak pasukan , semestinya ain paling suka hijau !! alahaii comell nyee mukee mskt dorang . Dari korang geli geleman dengan binatang yang satu nie , teruihh jatuh cinta dekat dia . Comel kan kan ? haa , cerita pasal katak , kakak ain marah betol sebab ain minat sangat main dengan katak . Mase sekolah dulu ain pernah kene kan dia dengan stokin . Ain letak sabun basuh dalam stokin sekolah ain , ain bagi dekat dia , kemain dea menangis teresak esak takod punye pasal . hahaha . dia ingt kan ain letak katak dalam stokin tuu . haha .

Kalau nak cerita pasal katak memang kalah laah karangan budak STPM kan , len kali lhaa pulak cerita betape jahatnya ain kene kan mereke mereke yang sangat geli dengan binatang nie . Dari dekat rumah , kat sekolah sampai kan mase berkelah pon ain kacau orang dengan katak . alahaai , Kataak katak ! hee ~

p/s : korang suke binatang ape ? meh share sebijik dua !

Kucing Keguguran

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .

Betol kaa kucing keguguran ? ade kaa kucing keguguran ? macam pelik jaa bunyi tajuk nie kann . haha . Semalam lepak dengan kakak kakak ain dekat meje makan , kakak sulong ain tengah on9 , tertibe dea cakap , "Adek , kaw tengok nie , kucing ne keguguran" ain dengan selamba cakap kat kakak "sawan ka kakak , mane ade kucing keguguran . haha" selama ain membesar dengan kucing jiran ain , taa pernah sekali pon ain nampak kucing dia tumpah darah ka , keguguran kaa , taa cukup darah kaa , tapi kalau air ketuban pecah pernah lhaa tengok . Aleh aleh , kakak cakap kat fb makcik masok kan gambar kucing atok keguguran pulak . lagi ain tak mau percaye .

Dah lame ain tak update , tertibe update pasal kucing keguguran pula , ain tak taw laah kalau ain sorang jaa yang pelik . Sebab ain bukan pencintan kucing tapi "Musuh of the year" dengan kucing nii , Wahai si pencintan kucing , pernah taak kucing korang keguguran ? Atau pernah taak dengar ? alahaii , kuno nye lah kaw ain . Cool lha , mane ade musuh nak selidik pasal musuh . haha . Tapi memang ada kaa kucing keguguran macam nie .

Mula mula kakak cakap beliau nampak kucing keguguran , serius ain sikit taak percaye sebab takod kene tipu dengan dia , hehe . last , mase bukak fb nampak dekat album makcik ain dia masok kan gambar nie , alahaii , beliau betol betol gugur laa , mungkin beliau lasak sangat mase nak mandi , ain teke beliau jatuh bilik air mase nak basuh baju . Kalau taak salah ain laah .
Betapa kesian nye beliau kan , tengok lhaa mate dia berair . Mesti dea sedeh sangat hilang anak dia kan , Ain ingat kan binatang tak ada yang keguguran bagai , rupanya ada jugak binatang keguguran bagai . kesian beliau . Anak beliau belom cukup sifat lagi dah gugur . Kepada anda si pencintan kasih sayang rindu kucing mohon jaga laah kucing hampa yang pregnant tue elok elok yea ? kang taa sempat jadi nenek pulak dah gugur beliau ! walaupon ain adalah "Musuh of the year" kepada kucing sekalian , ain masih ade sifat keibuan , eh ! haha .

Mrs.Mz

Contest teka barang apa

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .

Doa Seorang Kekasih !

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
video

10.33 a.m Mesir
29 January 2013
Terima Kaseh Mr.Mz

Segmen Pencarian BloggerStarz oleh Projek Sosial

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
Okea , ain mmg dah buang tebiat gamaknya join segmen bagai , hehe . sebenarnya ain boring taktaw nak buat ape . lagipon dah berzaman ain taa bersegmen bagai mcm orang lain kan :) ! ape salahnye , nak belasah jugak segmen Encik Syakir Rahman nih ! tapii soalan dea macam soalan addmath laah , walaupon ain tak pernah ambil addmath kat sekolah dulu . Join tanpa hale tuju macam nie lah jadi , ape punya soalan pon ain tak taw nak jawap hape . hee ~

Tanpa membuang kan masa dan time dan saat dan jarum jam dan masa yang berlari , bantai lhaa jawap apee pon soalan pengerusi segmen niee , janjii kite samesame support beliau noh sempene dahh bertukaar jadikk SuperDomain nihh , hee . pengarah segmen , pasti kan sy dapat cmre mcm dalam potret mistik tas tuee yee ? okea , lasst , jawap soalan cepuk mass  pulak .

Sejarah paling happy ?
Secare jujur , diri sendiri tak tahu ape yang happy dalam dunia blgging nie sebab agak jarang lah nak aktif bende alah nie semenjak dah jadi anak perantau . Cuma satu ja ain rase ain betol betol seronok dalam blog nie dari hari frst ain mule aktif , ain jumpe sorang sahabat . Walaupon lain jantina , lain telinga lain kaki lain badan lain kasut , lain tumit semua , dan tak pernah jumpa atau skype bagai . sbb duadua penuh dengan sifat kemaluan masing masing . Kami agak lhaa rapat sampai kat fb ade orang cop dea kekasih gelap ain konon sebab selalu sangat buat babak romantik kat pesbuk tuu , haha . Itu laah , bende paling happy sekali dalam dunia blog sebab bukan senang kita nak cari sahabat kan ? kawan merata boleh cari , tapi sahabat ? susah sangat nak cari kan . Walau sekarang dea bzbdy dengan kerje , beliau tetap msg ain jugak walaupon kene tarik seringgit satu msg . haha . terima kaseh awak <3 .

Sejarah paling hampeh ?
Buat mase nie , ain belom ade lagii sejarah hampeh kaa hancuss kaa hangus ka , belom lagii . mintak mintak tak kan ade jugak untuk mase akan datang nie . Selama ain bercinta dengan dia nie , taa pernah lagii laah dia buat perangai atau orang cari pasal dengan dia . mungkin sebab beliau pemalu dan jarang tunjuk kan diri , tue sebab taa ramai orang taw pasal dea :) ! Maaf pengarah segmen , yang happy ado , sampai ke yang hacus , terus betol betol hancuss punya jawapan ain kasiii . hee . sorry anda .

Saya nak masuk bloglist Geng Bersosial/Geng Ohsem/Geng Sengal <- kalau nak tigetige boleh ? haha . taak ke tamak kat situ . oleh sebab saye memang seorang yang taa reti nak memilih , mohon cabut undi masok kan kat mane mane . hee ~ 

---Allah aku Redha---

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .

Hanya Jannah yang ku pinta :(

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .

Tiada apa yg dapat ku lakukan utk membalas jasa dan budi baik mu membesarkan ku selama ini... :'( 
sayang ibu . 
sayang abah . Insyaallah akan ku bina titian buat kalian agar kalian mudah menuju ke syurga .
SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke