S A H A B A T

Warge mesir rindu saye .

Assalamualaikum blogger kacak lagi kiut semua . Semoge kite semua sentiase dibawah lindungan Allah .
Pemandangan dari tingkat 5

Peringatan !! entry kali nie tiada lagi unsur garuan @ penipuan @ gurauan . harap bace sampai habis dan percaye laah katekate saye . ahhaha . Sebelom ain memulakan pembebelan yang pertama ain nak mintak maaf dekat mereka yang rase dikhianati oleh kekasih hati  , segalnya hanya garuan dan gurauan semata mata , ain menaip dari pkol 2 sampai pkol 6 pagi , lame kan ? semata mate nakk tengok tv , ain taip lambat lambat .

Oleh sebab demikin anda diwajiddkan bace sampai habis , faham ? okea , garuan lagi , abaikan perintah mahkamah syariah tue , ain tengok kan sejak 6 7 menjak nie , apesal entry ain semua macam orang takk belajar bahasa melayu erkk ? Mungkin kat skolah dulu tatabahasa ain semua aaaEEEE kot . ntah lhaa , ain pon dah lupe zaman persekolah dulu . macam kaw tua beno jaa ain . mungkin sebab ain terlalu banyak makan buat cengkudu tu yang cepat sangat lupe .

Cukup lah tue dengan intro yang tak ade kene mngene dengan entry , harap yang bace nie bersabar yea . macam lah adee orang bace , perasan lha kaw *mesti ade orgg menyampah bile tulis mcm nie , mcm minta simpati jaa , gedik , ain pon agak geli* okea , setakat itu sahaja lhaa bebelan ain yang pertama dan yang terakhir , rayuan untuk semua orang supaya tulis dalam buku 666 nota untuk hari ini nie . Harap anda tekun .

****************************************************
Di hari lembaran ini , ku susun sepuluh jari , wehh , apesal korang menyanyi pulak . ain suruh bace jaa pon . mentang mentang suare kome sedap , suare ak macam suger glider bawah tempurung , seronok jaa  kome menyanyi mengikut rentak muzik terkini yea . dahdah , berenti menyanyi ain nak cerita niee . Ade jugak entry 20 perenggan sat lagi kalau asyikk nakk intro jaa takk habis habis nie . Kene pam minyak dulu nie ambekk tenage . haishh . Feluh peluh saye dibuatnya .

Kembali kepade tempat asl , warge mesir dah rendu kat ain . Meh nakk cerita sikit . Dah bace entry  Luah perasaan nie ? kalau belom p bace dulu untuk faham kan ape yang ain nak cerite nie . Kalau dah , good . Kita teruskan kelas kita dengan pelajaran kita , jangan pedulikan mereka yang lambat . Asalkan ain boleh habiskan menaip cepat . dah mengantok sangat nie . Kerana jam menunjuk kan pukol 3.38 pagi malaysia . mengantok sehh .

Dalam entry tue kan ain adee cerita macam-macam , ade part yang realiti dan adee yang fantasi . yang realiti ain balik malaysia pade 10.10.12 dan sampai malaysia 11.10.12 pkol 6 ptgg malaysia . Itu salah satu yang realiti tanpe penipuan . Sekarang ain dekat malaysia sebab ade hal sikit wajidd ain sendiri settle kan . Takk boleh main pas betten pulak mcam larian amal kat sekolah dulu . kene ain jugakk p settl kan sendiri , tue yang kene jugak balikk malaysia .

Alhamdulillah segalnye dahh settle dan ain pon dah boleh balik mesir balik , insyaallah hari sabtu nie ain balik mesir balik , pakk arab kat sane semua dah rindu sangat kat ain . Habis laah ain balik nanti , taak pasal semua kerumun ain . haiyoo , wahai doktor saya baru cuti 2 minggu , kelas baru mula seminggu , lagipon saye kan adee surat knp sy balik malaysia dan takk masok kelas . Jangan lah halau saye keluar kelas yea. :D . harap harap dapat laah masok kelas . 
Suasane dalam kelas bahasa

Hari sabtu nie pkol 10 malam malaysia ain flight dengan sorang abg . beliau lhaa yang teman ain balik malaysia hari tu . Nak balik nie pon dea jugak yang kene teman ain . Nasib abang laah . Sape suruh abg kite rapat sangat . haha . Yang tak tahan nye kalau balikk dengan dia mesti orang dalam flight @ dekat airport mesti pnggil ain madam . Mentang mentang abg ayeng agak rendah dan hanya kami berdua jaa kat situ , senang jaa mereka panggil ain madam . ceeeyytt !! 

Okea , meh sini ain nak stroy mory macam mane boleh timbul isi madam nie . mase dalam flight dari mesir , mase makan biase lhaa dihidang kan , tak kan kite nak p ambek sndiri kan . ehehe . dea pon datang dengan selambanya bawak kerete sorong deme tu , terkedek kedek lalu lalang kat situ , bile sampai tempat kiteorang tercetus laah dialog di bawah nie .

Encik Pilot : Chicken ?
Ain : tak nak . (dalam bi) . bole bg mineral water ?
encik pilot buat muke taak bersalah sambil layan orang layan
Ain : Dengan selambe ain pnggl dea .
Encik Pilot : YES MADAM ?
what ? hang panggil ak MADAM ?
Ain : saye nak mnrel wter .

Sambil jeling jeling abg ayeng kat sebelah , kiteorang dah gelak sampai satu flight boleh dgr kod . malu jugak laah . semua gara gara abgg ayeng laah , cari pasal . Malu jugak lhaa . haiyoo . Dekat airport pot bende same jgak jadi . Ade ciri ciri isteri mithali ka aku nie . hahah . pelik sungguh mate mereke2 yang pandang kiteorang nie . haha . sakit jiwe ain dengan deme .Sempat pulak ain bukak henset tukar sim maxis ain , beliau tengok jaa ain bukan fon . 

Ni ? Masjid Azhar tapi belah dalam . yang mcm pintu2 tue pintu masok masjid .

Ain rase kan , entry ain dahh larii tajuk laah . macam macam cerita ade dalam entry nie . Bea laah , asl kan siap , dahh mengantokk sangat ni . taak pasal sat lagii subuh terbabas . wat maluu jaa anak dare . haisshh . dahdahh . nak tydo . mengantok mengantok . mase untuk tydo . hehe . Wsalam .

NotaKasutBusuk : Ain rase penulisan ain laah paling terok antare semua blogger :( .
NotaSahabat : Gambar gambar nie sebenarnye ain nak tunjuk dekat 2 orang sahabat , sorang Atok saye dan sorang lagi salah sorang sahabat yg ain rapat sgtt dalam dunia blog nie name comel dea Panda . comel kan . hehe . Ain dah janji nak tunjuk kat dorang suasane mesir . :)

17 comments:

Pencetus Fenomena said...

igt nak baca esok tapi alang2 dh buka baca sampai abis...:)

wah kemain dia speaking..hehe.
wah cntik ya suasa sana...

shar90 said...

madam awesome... hahaa
mcm biase intro megelirukan beta yg membace xD

Anum said...

thanks for sharing

leakedknowledge said...

err...err yg aku pelik, sejak bila lak si pilot tu buat part time tolak2 troli mknn n hidang mknn kt pnumpang?? bukan ker pilot tugasnya bawak kapal terbg jer??? @_@ musykil

Wan_hazel said...

ain..skit nye... tak brapa nak jelas lak pmndngn mesir..hehehe..pape pun jg kshtan tu

hazwan hairy said...

serius?wow

Kitty said...

Pilot?? You mean the steward?

Mk Syahir said...

pak arab ni pon rindu ain jugak..ehh?

anyway jaga diri ya kat negara orang tu..ayah jauh nak jaga ain :P

Hanif Idrus said...

Balik Mesir..aku Singapura pun tak pergi lagi!!

Zul De Alexis said...

wink2...
bestnya nmpk kehidupan kat sana..kalau leh tangkap byk lg gmbr di sekeliling ain :)

Romeo Laut said...

Errr... Saya dah naik macam-macam jenis Airlines. Tapi tak pernah pilot yang hidang meals. Semua pramugari. Pilot duduk dalam kokpit, tak hidang apa-apa. Heheh.

Detective Fiqa said...

wahhh :D hehehe. hmm sy pun terasalahh nak pergi mesir.sejak awk cite dok mesir ni hehehe

Yana Sakura said...

wah!! suke nengok gmba masjid Azhar tuh..tp xjelas la cik adik Ain..
ce amek byk ag..hehe..slmt blaja ea..

BeLLa said...

bestnye dpt p mesir,,satu hari nak keje kat sana jugak ^^ jaga diri ain

shiyda said...

bestnya dkat mesir ! :)

mohd faiz said...

bestnyer..dpt pegi mesir..

Aliff Haikal said...

Okay found it ! hehehe

Hai Madam! hahahaa

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke