S A H A B A T

Satu Entry Dua Cerita :)

Assalamualaikum
ENTRY PERTAMA
Alahaii , Rajin pulak dahh ain nie update selalu kan . Selalunya seminggu belum tentu ade satu entry , Eh! ain tengah rajin  nie ain update lahh banyak mane yang ain suke selagi mampu . hehe . ouh yea ? sekarang jam menunjuk kan pukol 4.45 am malaysia . Mohon semua umat islam yang menempek di malaysia bangun sahur ! jangan nak malas sangat yea . bangunn sahurrrrrrrrrrrrrr !!!!!!

Dah bangun jangan sebok dduk mengangkang depan rezki , kalau yea pon mengantok . pegilah basuh muka dulu sayang oii . Dahh laah sebaldi air liur basi meleleh tadi , ade hati nak makan terus . Dah , p bangun masuk bilik air dulu . Basuh muka gosok gigi bagai . Cepatt ! haha . Maaaf maaff , gurauan semata mata . Korang yang dah bangun mohon lap air liur kat pipi tue . aishh , sampai telinga tuee . adehh ! hehe . Okea dahh . intro jee dahh satu entry ain buat . hakhak . 

Alkisahh , datang laah sebonjot keluarga ke selayang untuk membeli kain tudung sempena dah puasa nie kan , Masuk jaa dalam kedai kain tue , mak dengan kakaq pon sebok lah cari kain tudung , Ain duduk tengok sambil main game dekat fon . Ade lah dalam 30 minit dorang cari kain tudung , akhirnya selesai jugee ! 

Lepas keluar dari kedai kain , pergi pulak masok selayang mall , snggah kedai jam . Oleh sebab jam ain dahh lame tak berhijrah , ain pon mengorat jam kat situ satu satu , aleh2 ain berkenan satu jaa , itu pon sebab warne pink kodd . haha . nakk tengokk takk ?
Haa , comel kan ? haha . Ain pakai jam nie untuk pegi jalan jalan jaa , kalau duduk rumah ain pakai jam yang kakak beli dekat mesir jea . senang !! tak ade rosak rosak , lagipon ain sayang jam nie , comel . boleh tuka tuka tali pulak tue . auumm , suke iii ! hehhe . Korang naak ? nanti nanti laah kalau adee rezki ain buat GA lagii , ain bagi hadiah best2 yea . hehe . InsyaAllah :) .

ENTRY KEDUA
Alahai , bagai bagai pulak dah ain pagi pagi bute nie , nak ade entry pertame kedua pulak dahh , haha . Ain tengah rajin laah , ain tak nak buat due cerita due entry sebab nanti entry jadi pendek , takk seronok laahh kan . macam bosan jaa . tapi , panjang lagi bosan kan ? lagi lagi penulisan ain yang sangat lah bersepah . Lain laah kalau blog ain ohsem lagii macho macam Blog Retis dengan Adeq Retis , lain laah ceritenye pulak kan . apeape pon dorang ohsem kan ? 

Tak kesah laah , Ain tak nak tiru sape sape , biar lah jadik diri ain sendiri walaupon penulisan ain agak macam angry bird tampan . haha . kan kan ? okea dahh melalut sampai colombia dahh ain nie . jom sambung cerite untuk entry melalut yang kedua . hahaha

Eh! boleh dak kalau ain cerite entry kedua nie esok @ bile-bile ? mood hilang laah , tibetibe ! serius tak ade mood dah :( . Okea bye , selamat menjalani ibadah puasa yang ke sembilan . #betol takk ?  Assalamualaikum .

14 comments:

adibahfaizah said...

haha. pagi2 dah terkena..punyalah scrol scroll ke bawah nk baca entry ke-2 smbl fkir ble nk mle cte ni....last2 nk cite esok. haha. esok pun esok laaa :)

Cik Rongoks said...

comel jam ^^
angry bird ! :))

AJIB said...

cute ye jam tu hehe...
baru2 ni kita pn ade usya2 jam edifice sngt2 terbaek kerana ade 3 sensor...

Eyqa Carissa said...

wahh nak pinjam jam ain bole?hikhik..kite peminat setia PINK <3

Ayuni Yusop said...

Comelnya jam tu + kotak angry bird tu!^^

tirahzairi said...

ewahhh...angry bird ea...hihi

Edy Fee said...

jimat entry gabung terus..comel je jam.ehee

KorN said...

alamak ade dua entry so kne ade due komen lah yerp..? hehe
komen 1 : jam engry bird tu look cute... hehe..
komen 2 : xkesah la ain, blog kita, tulis je cemana kita nak.. kan kan kan

NURUL NAJWA said...

haha, semngat nk bce entri ke2. last2, to be continued. nway, jam pink tu cantekk sbb ade angrybird.

Hanif said...

Entri kedua kena cerita juga.....
Baru tahu ada jam tangan angry bird..aku mana ler tahu jam tangan pompuan ini..heheh

piko pink said...

piko nak jam 2..nk ltak kt moto pink piko..haha

hazwan hairy said...

comelnya jam tuh..haha

amir aizat said...

comel lah

Nadia Elena said...

huiyooo angry bird!!! =D

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke