S A H A B A T

Owwos , Pelik betul mak ayah nie !

Assalamualaikum
 Assalamualaikum dan Hai dan hello dan aneyongsayo .
Haa , terkejut tak terkejut taak tibe tibe ade entry ain ? haha , mohon tutup mulut . Tok sah dok nganga besar sangat sampai tenuk pon muat nak masuk dalam mulut korang tue . ahhaha . Okea , gurauan manja semata-mata . Berdasarkan Entry Selamat Tinggal Blog ain akan update minggu depan depan depan dan depan kan . 

Meeh sini nak bagi taw , kenape tibe-tibe adee entry ain hari nie . hehe . Semalam masa nak siap-siap nak balik kuala kubu , mak tanye "Tak nak bawak latop kaa ?" eh! pelik nya mak nie , ttbe plak tanye bawak lptop ke taak . Selalu nya kalau nak balik mak takk pernah pulak tanya . Musykil Muskil . haossh
Walaupon mushkil mushkil ain bawak jugak laptop , Ayah cakap ayah nak beli berok celcom , nak pakai dekat kg nanti . Tapi ade line kaa ayah nie ? pelik lagi ni . Sebab masa mula mula ain duduk rumah kat kg nie , line satu pon tak ade kalau pakai si berok nie . Owoss ayah ku , jangan membazir .

Dah sampai kg terus ayah suruh bukak laptop "eh! kenape ayah semangat sangat nie ?" , waah ayah nie memang mempelik kan laah , eh! ade kaa pekataan 2 ? hee . Ain pon buat laah dengan rele ape yang ayah suruh buat tu , Dah on laptop ayah cepat2 pasang berok celcom tadi . Tibetibe pulak suara ayah teruja sangat pulak , "haa , kan adee h+ , taak percaya lagi cakap ayah !".

Mula mula ain taak percaye pon , bile ayah dah bising bising baru ain pergi dekat ayah tengok betul kaa . Yuuhuuu , addo h+ lhaa , kalah 3g . dengan sepantas kilat ain ambil laptop dalam bilik duduk sebelah ayah , curik line . hakhak
Mesti korang pelik kan , berok mane boleh curi line , haa . Sebenarnya itu modem wireles , modem dea sebijik macam berok , kecik jaa . Senang nak bawak pergi mane2. Pergi laa beli , mintak duit kat mak yea . hak3 . Okea dah , sekarang line tengah ok , baik ain pblsh sekarang , sat g kalau dah si berok ni buat hal kompom tak boleh nakk buat apee dah .
Bye dan Assalamualaikum

10 comments:

Alynn Nyzaa said...

untungla pakai berukband :P

adibahfaizah said...

bukan tenuk je bleh msuk mulut, gjah pun bulehhhh. haha. hritu dh siap wish slmt brcuti dah..tetibe ade blik plaq ain ni. ahaha

leakedknowledge said...

ni maharaja katak nk komen kt n3 puteri katak ni..hahaha. cantek katak bertiga tu..hang yg mna stu? yg duk jatuh tu ka?kekeke? err ayah hang bli berukband packge apa?

hafiz hafizol said...

h1 ?? apekah ?? hahaha.. kite pakai wifi jee..

~~oOpEt~~ said...

berok band eh? hehe :D

KorN said...

pinky nya lapppy.. comei ah.. hehe

farah.fauzi said...

wahh..bestnyee..nk jugak..farah pown risau nie..jumaat ni da nk pegi smbung stdy...tkot beruk tak de line jee..line nye laju mcm siput sedut HAHA

hairy said...

haha laju sgt x?blh lah BW ea..haha

Natasha said...

berok.. i think beruk than baru le paham.. berokband :) sedap ye shortform awk.. hihi

Kamal Lee said...

untunglah pakai berok celcom. -,-''

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke