S A H A B A T

Kalau dah taw itu tanggungjawab kaw , buat elok elok sikitt !!!!!!!!!

Assalamualaikum

"Kalau dah taw itu tanggungjawab kaw , buat elok elok sikitt !! Hidup nak makan gaji bute jaa , kat akhirat nanty kaw tanggung laah dose taak amanah . Dose abaikan tanggungjawab , huh" 
Hoii dari kaw nak maki hamun , baik kaw istighfar banyak banyak , ingat allah . ASTAGHFIRULLAHALAZIM . Wahai setan , kenape kaw nak gode aku supaya aku lupa akan pencipta ku . Terima kaseh ya allah atas ujian ini . 

Mukaddimah dah macam karangan SPM , cerita sekarang Ain nak SERANG YAYASAN SOFA exam dekat ampang esok . Kalau yang dah bace entry ain SEBELOM NI , taw kan , bile sepatut nya ain exam , yang belum bace pergi lah tengok , ain tak ade mud nak cerita dah Sakit Hati .

Tadi mase ain bzbdy dengan Encik Muka Buku , kawan ain ade share gambar kat ain pasal imtihan qabul untuk pelajar yang sambung belajar dekat UAL tue . Ain cakap laah , "ain mungkin 25 hari bulan" sebab pihak yayasan sofa dah call , dorang cakap ain exam 25hb . Bile ain tengok gambar yang kawan ain bagi tue , terus ain pergi link yayasan sofa tu , untuk pastikan betol ka . 
Guuullpppppp ~ tegak bulu hidung weyh tengok info yang dorang baru update kat situ . Memang betol ape yang kawan ain bagi tu , semua calon imtihan qabul kene pergi ampang . Sebelom nie dorang buat lain , last minit baru tukar jadual , *Rase nak bakar jaa yayasan sofa nie , BONGOKK!!!!!! Kesian calon yang datang dari johor , pahang , kelantan kene turun kl . Agak &#^$#@! betol dorang susun jadual . Kesian dorang . :(
korang tengok name ain naik dekat calon selangor . lagi sekali %#$$%@
Mula mula ain tengok , macam macam perasaan timbul nak nanges+sakit hati+marah+geram+takod , semua ade , campur campur , Ya allah , Ain belom sedia :( . Jujur ain rase nak maki hamun pihak yayasan sofa sebab campur tangan dengan kemasukan pelajar UAL , menyusahkan orang . Argh , sakit hati :( Tapi Ain baik sangke dengan allah . Ade hikmah sebalik ujian yang allah bagi dekat kami calon yang nak sambung belajar nie . Tak ade belajar yang senang , dan ini salah satu ujian kami untuk menuju kejayaan dan redho ALLAH . InsyaALLAH .
Dengan berbekal kan usaha doa dan tawakkal , esok ain akan masok dewan peperiksaan , Semoga ain tak terlalu gemuruh . Penyakit bile masok dewan perekse , darah gemuruh .  Mintak dijauhkan esok , kalau ain gemuruh sangat ain takk boleh buat ape ape . Badan menggigil terus kaku . Ya allah , kaw permudah kan laah segala urusan ku esok untuk mencari redho mu . Aminn .
semoga kita semua dijauhkan . Aminn !!

20 comments:

eiqa azra said...

gud luck ye.. :)

CikMunBlogger said...

good luck !
jangan marah marah k .
nak exam kena tenang . huhu ;)

www.munviolettaxious.com

FaniEnuf said...

Anybody here?

Actually, apa yang yayasan tuu buat, surely dah fikir masak masak dan ia pasti yang terbaik.

Basically, in human life, take it or leave it. Itu cara dunia. Wanna use your rule, make your own company.

Syukur yayasan tuu ada beritahu. Kalau tak beritahu langsung? No more take, no more leave for those who are not recently updated it.

Conclusion, out tan anger away is the solution. Plus, think globally. Not think on your side only. Think on their side too. They are seems like a house for you to stay. in other words, the are the teachers who gave you and teach you a knowledge. If you wanna it, accept it. Again, accept their way if you wanna it. Or just leave it if you don't want it. Simple rules in life I guess. :)

AmyZana said...

gud luck ya !

anyway, sepatutnye dorg susunlah jadual betul2 rite ? umumkan awal2 ~
-.-

LittleMissAwa said...

sabar jela ain oii. hehe

Zul De Alexis said...

gud luck yew..semoga berjaya...

ciksengeh :D said...

all the best ain . ingat Allah selalu .. banyak kan selawat ..

shar90 said...

dah gelabah makin gelabah klu dia buat mcm tu... hee
ape2 pon gud luck ain... :)

Edy Fee said...

byk faedah sabar ni...pling penting fikiran waras

SYAH'IZZAT said...

aminn :P

~MiZz Atie ZieYa~ said...

mengamuk ka?jgn la gitu

ayut said...

alahai...cian ye.takpe.buat yg terbaik k..ain mesti blh bt ok! :) all the best dear..

jelah said...

sabar yer...

sabry oppa said...

i follow u.. follow me back ! nice blog n entry yg awosome.. kite support each other k....

Cik Kay Jue said...

mudah-mudahan ain boleh jawab.. biasa la tu pengurusan pun kadang2 terpaksa ubah jadual gara2 ada hal yang tak dapt di elakkan..

Hanif Idrus said...

Good luck yek...
dan sabar..hahaha

CiK FizA said...

gud luck ya :)

SasauMovie said...

Jom kat sini ade CONTEST menarik .
Hadiah menarik .... Yeaaahhh !!

http://sasaumovie.blogspot.com/2012/06/jom-join-contest-mudah.html

ikaa sharin said...

good luck yee cik ain :)

#maaf , gua terfollow blog ohsem lu :)

zulhilmi tempoyak said...

erk... mn nk tau.. sy xslh pon..huhuhu

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke