S A H A B A T

Salah Siapa Nie ? Maak ? Ayah ?


Hollo , nie salah sape nie ? salah mak kaa ? ayah kaa ? guru kaa ? sapee ? tak kan salah ain , ain tak ade kene mengene lhaa . Salah korang kaa , tak kan kodd ! korang tak taw ape  ape kan . aishh  , pening pale nak pk saalah sape . Okea , hari nie ain tak nak merepek banyak-banyak nanty korang tekan "X" . 

Hari nie ain nakk membebel sat pasal budak-budak bawah umo a.k.a BUDAK SEKOLAH RENDAH . Nak dijadikan cerita lhaa kan . Tengah hari smlm , Ain kelua nakk pergi kuala kubu bharu , konon nya nakk lunch kat lua lhaa tue kan . haa . sedap-sedap ain tengah selere mengamati pemandangan indah*cheh , ayat aku , mcm mintak kaki , haha  , Tibetibe ain terpandang budak budak sekolah tengah lepak dekat taman permainan .
 
Biase lhaa kan , sebelom masok sekolah , lepak sat . minum sikit , beli jajan sikit *ain pon buat bende same , hehe. Kalau itu dorang buat tak paa lagi , tak ade lhaa ain nak membebel , Nie , boleh pulak dorang sedap-sedap makan asap rokok kat taman tue . Gggrrr , geram gile ain tgok , rase nak suruh ayah berenti kan kerete piat telinga dorang pastu hempok kan kat papan jongket tue  , aishh !

tgokk baby pon dah pnday nak merokok , :@
Huhh , Dah sampai dekat kuala kubu tue , ain ternampak pula due orang budak laki , ain tengok umur dorang macam form 1 2 jaa . taak nampak lhaa macam dah akil baligh :) .  Dorang naik motor , ya allah dahh macam plesit ain tgokk . tibe-tibe ain terpk "mak ayah dorang tak kesah ka , mak ayah dorang tak marah kaa dorang naik moto . takk risau kaa , knp biar kan anak kecik-kecik main motor macam nie"
ASTAGHFIRULLAHALAZIM . cepat-cepat ain istighfar . Tak semua parents macam tue , tak jugak semua salah parents . Salah kite sang anak . Budak-budak sekarang , macam macam dah diaorang buat . bukan setakat merokok , tengok video lucah , pukul mak ayah , Merempit , merogol pon silap hari bulan dorang boleh buat . NAUZUBILLAH . Semoga allah lindung adeq-adeq kat luar sane .InsyaALLAH 

#Ya Allah , kaw lindungilha kami dari bala bencana , kaw kuat kan laah iman kami , tetapkan hati kami . Dan izinkan kami penuh kan dada kami dengan ilmumu Ya Allah .Sesungguhnya , engkau yang maha memberi dan mengambil ke atas kami .

6 comments:

ciksengeh :D said...

budak2 skrg mcm tu lah . terlalu bebas . entah lah ape nak jadi . tapi tidak lah semuanya macam tu ..

✿Lady Ainaa ✿ said...

skunk ni budak sekolah pun dah merokok...apelah nk jd...

Mak bapa tak slh, tp slhkan diri sendri sendri.... kdg2 pengaruh kawan2 ni..MasyaAllah..

moga anak2 ena tak macam ni

shar90 said...

failed parenting... doa jelah... ehehe xD

CikMunBlogger said...

hehe . jangan salah kan ibu mengandung . jangan salah kan bapak yang cari duit . kadang kadang budak tuu sendiri yang cari penyakit . hehe

hazfee said...

nak salahkan ibu bapa sepenuhnya pun tak boleh. kadang2 parents dah halang tapi diaorang lebih terikut dengan kawan dan keinginan nak mencuba benda baru.

Hanif said...

Anak adalah didikan ibu bapa..bukan salah anak tapi pendidikan dari ibu bapa...saya pegang pada prinsip ini..

SHout



All right reserved by me @ Copyright protected Blog Rahsia Pelangi Edited by Caersasuke